Студенти в Софийския университет се обявиха против назначаването на доскорошното острие на

...
Студенти в Софийския университет се обявиха против назначаването на доскорошното острие на
Коментари Харесай

Студенти в Софийския университет се обявиха против назначаването на Десислава Атанасова в КС

Студенти в Софийския университет се оповестиха против назначаването на доскорошното острие на ГЕРБ Десислава Атанасова в Конституционния съд.
Конституционалистът и учител в СУ " Св. Климент Охридски " Наталия Киселова заяви в персоналния си профил във Facebook, че студентите ѝ се афишират срещу номинацията на Атанасова. Преди лекция по дисциплината " Конституционно право ", която се учи във втори курс, в аудиторията, на черната дъска, се появява надписа:  " Не на Атанасова в Конституционен съд! "
Протесната акция на студентите се случва броени дни преди чуването на претендентите за конституционни съдии. В четвъртък отрасловата комисия по конституционни въпроси ще изслуша Десислава Атанасова, Борислав Белазелков и Цвета Рангелова - тримата претенденти за парламентарната квота от двама души в Конституционен съд.
До края на месеца се чака Народно събрание да гласоподава номинациите, като се чака, че претендентите на сглобката - Десислава Атанасова на ГЕРБ-СДС и Борислав Белазелков на Политическа партия, да бъдат определени.
Междувременно гилдията пита Атанасова за липсащия и магистратски стаж и по какъв начин ще подсигурява политическата си самостоятелност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР